Smink tips!

FOUNDATION

Att tänka på när du köper foundation:
Köp en foundation som har samma ton som din hud, eller lite ljusare. Köp aldrig för mörk ton, eftersom det kommer göra att du ser översminkad och onaturlig ut. Be gärna om hjälp i affären så kan de hjälpa dig hitta rätt ton!

Användning:
Foundation används för att jämna ut huden, täcka över den lite och göra så du ser snyggare ut.

  1. Innan användning kan du ta på en ansiktskräm, som kommer att göra att din hud blir mjuk och du får ett finare resultat. Låt krämen gå in i huden en liten stund innan du börjar.
  2. Har du finnar eller mörka ringar under ögonen kan du behöva täcka över dem med en concealer eller ett täckstift innan du börjar med själva fondationen.
  3. Ta lite foundation på en svamp eller en så kallad foundation-pensel. Ta inte för mycket eftersom det kommer då att bli kletigt, ta istället lite i taget.
  4. Börja lägga på foundation från insidan av ansiktet, vid näsan, och arbeta utåt. Har du en svamp kan du "dutta" på din foundation. Ta i hela ansiktet.
  5. När du kommer till hakan ska du vara försiktig, så att du inte får en så kallad "fjortis-linje", alltså att det blir en skarp linje där du har slutat. Detta händer oftast bara om du har en för mörk foundation.

det är viktigt att välja rätt färg, så här nedanför har jag laggt upp en bild som visar ungefär vad det finns för olika hudtyper (färger) varför inte passa på nu och kolla vilken färg som är din? 


Kommentarer




Kommentera inlägget här!



Namn  
Epost    
Blogg    


Kom ihåg mig?

Trackback