Smik tips #8

EYELINER

Att tänka på när du köper eyeliner: Det finns eyeliner i olika former, vanligast är flytande och i pennform, så kallad kajal. Den flytande används bara till ovansidan av ögonlocket och blir mer dramatisk, medan kajal används både över och under ögat. En flytande kan vara svår att använda, men blir riktigt snyggt om du lyckas få till det.

Användning: Eyeliner används för att forma ögonen, och markera dem. Du kan ta eyeliner över ögat, under ögat eller på båda ställena, valet är helt och hållet ditt.

  1. När du ska lägga på eyeliner över ögat ska du försöka få linjen så nära fransraden som möjligt. Dra eyelinern i ett enda streck över ögonlocket. Försök få strecket att vara smalt i början och sedan bli lite tjockare ut mot kanten. Här kan det krävas mycket övning för att få till det bra.
  2. Använder du en flytande eyeliner får du en dramatisk look. Vill du ha en lite mer sotad linje kan du dra strecket med en kajalpenna och sedan "sudda" det lite med en tops.
  3. Vid undre fransraden finns det två möjligheter; antingen att dra ovanför fransraden eller under den. Dra inte linjen längs hela ögat, utan lägg den från mitten av ögat och utåt, detta ger en förstorande effekt.


Kommentarer




Kommentera inlägget här!



Namn  
Epost    
Blogg    


Kom ihåg mig?

Trackback